Az SSD állapot ellenőrzése és javítása: hogyan ellenőrizhető az SSD állapota?


Mi az SSD-ről?

Az SSD (Solid State Drive) egy olyan merevlemez típus, amelyet gyártók általában a laptopokba és az asztali számítógépekbe integrálnak. Ez a típusú merevlemez nincs mozgó alkatrészekből álló, hanem a Flash memória chipsből áll, amelyek a hagyományos merevlemezekből származó hibák nélkül működnek.

Az SSD állapotáról

Az SSD-k több mint 10 éven át garanciát kapnak a gyártó által az eltárolt adatok megőrzésére. Az SSD-k állapotának ellenőrzése fontos lehet a meghibásodásokat elkerülni.

Az SSD állapotának ellenőrzése és javítása

Az SSD-k állapotának ellenőrzéséhez először is, ki kell választani egy tesztelőprogramot, például a Piriform Speccy szoftver. Amikor feltelepítettük a programot, akkor csatlakoztassuk az SSD-t a számítógéphez, és nyomjunk meg a “Start” gombot. Ez meg fogja mutatni a merev meghajtó állapotának részletes információit.

Fontosabb funkciók az SSD állapotának ellenőrzéséhez megjelenítése

Az áttekintő képernyő a rendszer operációs rendszerét, a helyet és a RAM-ot fogja megmutatni naprakész állapotában. Ugyanígy kijelöli a következő fontos jellemzőket is, mint például az írás- és a törlés teljesítmény, a külső és belső hőmérséklet, az összes blokk cseréje, a temértéklet és más fontos paraméterek.

Az SSD javítása

Ha az SSD áttekintés fájlja hibákat mutat, akkor az SSD defragmentációjával, vagy a fizikai hibákkal a szoftveres diagnosztikai javításokkal javítható. Ezek az SSD gyártók bizonyos szoftverprogramjait használják az SSD javítására. Tehát, ha bármilyen hiba van a merevlemezedben, telepítheted a gyártó szoftverét, és kijavíthatod az SSD hibáját.

Mi történik, ha az SSD állapotának az ellenőrzése vagy a javítása sikertelen?

Ha SSD-jének ellenőrzése vagy javítása sikertelen, akkor számos súlyos problémát okozhat egy számítógépen. Először is, a számítógép teljesítménye drasztikusan csökkenhet. Emellett a számítógépes adatok elvesztésének is nagyobb esélye van, mivel ha a javítás sikertelen, az SSD nagy része nem lesz elérhető. Emellett az SSD lemezteljesítménye is jelentősen csökkenhet, ami lassú bootolási sebességet és ismétlődő leállásokat okozhat. Az SSD meghibásodásának kockázata is megnő. Ezért általában javasolt, hogy a sikertelen ellenőrzés vagy javítás után forduljon szakemberhez, akinek személyesen meg kell vizsgálnia és meg kell javítania az SSD-t.

Mi a teendő, ha az SSD hibásan van beállítva?

A legelső dolog, amit meg kell tennie, az lenne, hogy megkeresse a műszaki támogatást, hogy segítséget kapjon az SSD beállításához. Az SSD ki van kapcsolva, csatlakoztatva van-e egyáltalán és megfelelő PCIe halszállító vezérlő be van-e állítva. Azt is érdemes ellenőrizni, hogy a BIOS-ban beállított-e az SSD adatait, és jó-e a meghajtó útvonala. Ha ezek az alapvető dolgok rendben vannak, meg kellene próbálni, hogy az SSD-t töröljük, és újraindítsuk a rendszert, hogy a rendszer újra rá tudjon kötni. Végül el kellene végezni egy teljes HDD biztonsági mentést, hogy biztosítsuk az adatok biztonságát, ha fennállna az SSD-vel kapcsolatos probléma.

Hogyan tudom rendesen beállítani az SSD-t?

1. Kapcsolja ki a számítógépet.

2. Helyezze be az SSD-t a számítógépbe.

3. Kapcsolja be az SSD-t.

4. Csatlakoztassa a számítógép megfelelő háttértároló meghajtóját, például DVD-t vagy USB-t.

5. Nyissa meg a BIOS-ot, és válaszd ki az SSD-t, mint a rendszerindító meghajtó.

6. Kövesse az on-screen utasításokat a rendszer megfelelő telepítéséhez.

7. Kövesse az SSD-hez mellékelt szoftver- és illesztőprogram-utasításokat a rendszer működésének optimalizálásához.

8. Kész. Az SSD most rendesen működik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *