Android alkalmazások tesztelése és kiadása


Android alkalmazások tesztelése és kiadása

Miért szükséges tesztelés?

Az Android alkalmazások tesztelése alapvető lépés melyet minden app-lépés előtt kell végezni. Ez elengedhetetlen hogy biztosítsuk az alkalmazás helyes működését, legyen szó akár egy játékról, egy eCommerce vagy egy üzleti alkalmazásos, az alkalmazásnak minden felhasználónak tökéletesen működnie kell.

A tesztelés alapfokai

  • Funkcionális tesztelés: ez beleérti az alkalmazás minden funkciójához tartozó tesztelést – ez a felhasználni kívánt funkciók működését és vezérlését jelenti.
  • Stressz tesztelés: vizsgáljuk meg, hogy az alkalmazás hogyan viselkedik a magas forgalmi helyzetekben. Ez segít megérteni, hogy az alkalmazás milyen hatásfokkal működik a legmagasabb forgalomnál.
  • Integrációs tesztelés: ezzel garantáljuk, hogy az alkalmazás rendesen működik-e egyedül és más szolgáltatásokból is.
  • Kompatibilitási tesztelés: az alkalmaszás működőképes legyen minden Android eszközön és platformon.
  • Biztonsági tesztelés: vizsgáljuk meg, hogy biztonságos-e az alkalmazás és hogy kikapcsolhatjuk-e a felesleges jogosultságokat

Készen állás és kiadás

Miután a tesztek készen vannak, el kell döntenünk, hogy elkészült-e az alkalmazás és kész-e a kiadásra. Ez egy kritikus lépés, és csak akkor végezzük el, ha minden szükséges beírt tesztelés sikeresen végrehajtódott. A Google Play-re való közzététel előtt győződjünk meg róla, hogy a kész alkalmazás felel meg a Play Store követelményeinek és lássuk el azokat a feltételeket, melyeket a rendszer igényel. Ez magában foglalja a megfelelő verziószámot, a változási felsorolást, a dokumentációt, az alkalmazás ikonját, a jegyzéket, és a felhasználási feltételeket is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *